top of page
Osteopathie

We zijn in staat om veel te compenseren en weerstand te bieden tegen de impact van het dagelijkse (actieve) leven. Wanneer het lichaam ons echter tot halt roept dan krijgen we klachten. Als osteopaat is het onze taak om uit te zoeken welk parcours het lichaam afgelegd heeft en het totaalplaatje te bekijken. 


Dieter Laleman is gespecialiseerd in het behandelen van klachten ter hoogte van de wervelkolom en de kaak. 
Alessia Vangampelaere richt zich op het behandelen van vrouwen pre- en postnataal en baby's.

Baby-osteopathie
Baby-osteopathie
ALESSIA

In de buik is de baby al heel onderhevig aan inwerkende krachten van buitenaf, namelijk het lichaam van de mama. Tijdens de geboorte komt het kleintje nogmaals onder hevige stress te staan en ondergaat de baby druk langs verschillende kanten. Die zaken kunnen 'letsels' veroorzaken ter hoogte van het hoofd, nek, zelfs het ganse lichaampje. Daardoor kunnen klachten zoals reflux, krampen, hevige huilbuien zonder aantoonbare reden, slapeloosheid... in de hand worden gewerkt. Met hele zachte technieken kunnen wij die spanningen en blokkades loswerken en verlossing bieden. 

_1020481.jpg
_1020494.jpg
Osteopathie bij zwangere vrouwen
ALESSIA
Zwangere vrouwen

Klachten die zwangere vrouwen ervaren zijn o.a. bekkenklachten, rugklachten, maagzuur, nekpijn, pijn tussen de schouderbladen, stuitligging... Die vallen allemaal onder het domein van de osteopaat. 

Zwangere vrouw.jpg
Rug-nek-kaak 
DIETER
Rug-nek-kaak

Door foute houdingen of bewegingen kunnen blockages ter hoogte van de nek of rug zich manifesteren. Ook de tand des tijds kan zwaar doorwegen op  onze wervelkolom en onze spieren. Totaalbehandelingen is dan een must. Het losmaken van de spieren, al dan niet gecombineerd met mobilisaties/manipulaties van geblokkeerde gewrichten en aandacht voor de statiek zullen deel zijn van de behandeling. 
De kaak is eveneens een gewricht dat kan blokkeren of voor verdoken klachten kan zorgen. Het vraagt een gespecialiseerde aanpak. 

_1020578.jpg
bottom of page