Kinesitherapie en osteopathie 

Elke kinesist bij Kine & More heeft zich verder gespecialiseerd in verschillende disciplines na het behalen van hun masterdiploma. Daardoor kunnen we een breed aanbod aan behandeltechnieken aanbieden. Ons doel is de revalidatie/ behandeling juist afstellen op de vraag of klacht van de patiënt. 

Alle therapeuten hebben ook ervaring in de sportwereld. Zowel het zelf actief beoefenen van sporten als het begeleiden van individuele of teamsporten is ons niet vreemd. Dat helpt ons om revaliderende sporters snel en zo goed mogelijk weer op topniveau te brengen. 

 

Manuele therapie

Via manuele therapie proberen we om het lichaam weer efficiënt te laten bewegen. Een manueel therapeut helpt je om bewegingsvrijheid opnieuw te vinden, pijn te vermijden en onder controle te houden. Dat kan door middel van mobilisaties, manipulaties of soft-tissue technieken. Samen werken we aan een duurzame oplossing voor je klachten. 

 

Myofasciaal therapie -

Dry needling en Roptrotherapie

Het verkeerd functioneren van een of meerdere spieren en/of een overbelasting ervan kan eveneens verantwoordelijk zijn voor pijn. Die pijn of dysfuncties kunnen doeltreffend behandeld worden met Myofasciale Therapie of Triggerpunt Therapie. Door fijne acupunctuurnaalden in zogenaamde triggerpoints te plaatsen, zal een spier opnieuw in haar correcte functie bewegen en kan de pijn afnemen. 

Bij roptrotherapie gaan we nog een stapje verder en gaan we verhardingen in de ganse spier loswerken. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de T-bar. 

(Sport)kine

Bij (sport)kine komen alle klassieke pathologieën aan bod. Wij zijn opgeleid voor de behandeling van pre- en postoperatieve behandelingen, de patiënt met klachten aan het muskuloskeletaal stelsel zoals een verstuikte voet of spier- en peesletsels. Daarnaast begeleiden we ook elke sporter op recreatief en competitief niveau. 

Lymfedrainage

Ten gevolge van een aangeboren probleem ter hoogte van de lymfevaten of wegens postoperatieve complicaties is het mogelijk dat het lichaam vocht vasthoudt. Daardoor kan er zwelling ontstaan in een of meerdere ledematen. Met behulp van een arsenaal aan technieken kunnen we het lichaam stimuleren en de juiste boost te geven om het vocht letterlijk in de juiste banen te leiden. 

 
 

Perinatale begeleiding -

Alessia 

 

Onder perinatale begeleiding vallen prenatale en postnatale begeleiding. Bij prenatale begeleiding maken we de mama klaar voor de arbeid en de bevalling. Daarvoor zijn 3 consultaties gepland waarbij we ademhalingstechnieken aanleren en houdingsadvies om de weeën op te vangen. We geven je praktische informatie mee voor wanneer je naar het ziekenhuis moet gaan. Daarnaast geven we je een les rond goede perstechnieken. Een goede voorbereiding en kennis van wat je te wachten staat, is goud waard. 
De postnatale begeleiding zorgt voor een goed herstel van je lichaam dat juist een 9-maanden lange marathon heeft doorleeft met een zware bevalling op het einde. Het doel is je lichaam weer op krachten te laten komen: bekkenbodem, buik, core, benen en conditie. Na de sessies ben je weer klaar om de sport te beoefenen die je graag doet. 

Voor de perinatale begeleiding werken we nauw samen met Beata Roberti. Zij is gespecialiseerd in bekkenbodemrevalidatie. 

Baby-osteopathie -

Alessia

 

In de buik is de baby al heel onderhevig aan inwerkende krachten van buitenaf, namelijk het lichaam van de mama. Tijdens de geboorte komt het kleintje nogmaals onder hevige stress te staan en ondergaat de baby druk langs verschillende kanten. Die zaken kunnen 'letsels' veroorzaken ter hoogte van het hoofd, nek, zelfs het ganse lichaampje. Daardoor kunnen klachten zoals reflux, krampen, hevige huilbuien zonder aantoonbare reden, slapeloosheid... in de hand worden gewerkt. Met hele zachte technieken kunnen wij die spanningen en blokkades loswerken en verlossing bieden. 

Osteopathie bij zwangere vrouwen -

Alessia

 

Klachten die zwangere vrouwen ervaren zijn o.a. bekkenklachten, rugklachten, maagzuur, nekpijn, pijn tussen de schouderbladen, stuitligging... Die vallen allemaal onder het domein van de osteopaat. 

Contact
Adres

Soenenspark 54,
9051 Gent

  • Facebook
  • Instagram

© 2020 by Florence Van Laere. Proudly created with Wix.com