Kinesitherapie  

Elke kinesitherapeut bij Kine & More heeft zich verder gespecialiseerd in verschillende disciplines. Daardoor kan een breed gamma aan behandelingstechnieken worden aangeboden. Het doel is de revalidatie/ behandeling af te stemmen op de vraag of klacht van de patiënt. 

Alle therapeuten hebben ook ervaring in de sportwereld. Zowel het actief beoefenen als het begeleiden van individuele of teamsporten is hen niet vreemd. 

 
Manuele therapie

Via manuele therapie proberen we om het lichaam weer efficiënt te laten bewegen. Een manueel therapeut helpt je om opnieuw bewegingsvrijheid te vinden, pijn te vermijden en onder controle te houden. Dat kan door middel van mobilisaties, manipulaties of soft-tissue technieken. Samen werken we aan een duurzame oplossing voor je klachten. 

_1020548.jpg
 
Myofasciaal therapie,
Dry needling en Roptrotherapie

Het verkeerd functioneren van een of meerdere spieren en/of een overbelasting ervan kan eveneens verantwoordelijk zijn voor pijn. Die pijn of dysfuncties kunnen doeltreffend behandeld worden met Myofasciale Therapie of Triggerpunt Therapie. Door fijne acupunctuurnaalden in zogenaamde triggerpoints te plaatsen, zal een spier opnieuw in haar correcte functie bewegen.

Bij roptrotherapie gaan we nog een stapje verder en werken we verhardingen in de gehele spier los. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van de T-bar. 

_1020563-2.jpg
(Sport)kine
 

Bij (sport)kine komen alle klassieke pathologieën aan bod. Wij zijn opgeleid voor de behandeling van pre- en postoperatieve behandelingen, de patiënt met klachten aan het muskuloskeletaal stelsel zoals een verstuikte voet of spier- en peesletsels. Daarnaast begeleiden we ook elke sporter op recreatief en competitief niveau. 

Lymfedrainage
ALESSIA
 

Ten gevolge van een aangeboren probleem ter hoogte van de lymfevaten of wegens postoperatieve complicaties is het mogelijk dat het lichaam vocht vasthoudt. Daardoor kan er zwelling ontstaan in een of meerdere ledematen. Met behulp van een arsenaal aan technieken kunnen we het lichaam stimuleren en de juiste boost te geven om het vocht letterlijk in de juiste banen te leiden. 

_1020646.jpg
 
Perinatale begeleiding
ALESSIA 

Onder perinatale begeleiding vallen prenatale en postnatale begeleiding. Bij prenatale begeleiding maken we de mama klaar voor de arbeid en de bevalling. Daarvoor zijn 3 consultaties gepland waarbij we ademhalingstechnieken aanleren en houdingsadvies om de weeën op te vangen. We geven je praktische informatie mee voor wanneer je naar het ziekenhuis moet gaan. Daarnaast geven we je een les rond goede perstechnieken. Een goede voorbereiding en kennis van wat je te wachten staat, is goud waard. 

De postnatale begeleiding zorgt voor een goed herstel van je lichaam dat juist een 9-maanden lange marathon heeft doorleeft met een zware bevalling op het einde. Het doel is je lichaam weer op krachten te laten komen: bekkenbodem, buik, core, benen en conditie. Na de sessies ben je weer klaar om de sport te beoefenen die je graag doet. 

 

Voor de bekenbodemrevalidatie werken we nauw samen met Beata Roberti.